Ja volten pel mon



Encara no l'heu tastat? doncs correu a les cerveseries 2d2dspuma (Horta) i Braveheart (Molins de Rei)

Altra Tast!

Pengem el cartell del 3r Tast de cervesa artesanal catalana que coorganitzem amb la cerveseria 2D2dpsuma. Aquest cop se celebrarà el dilluns 14 de setembre a la mateixa cerveseria. Recordeu que si voleu assistir-hi us teniu que inscriure amb antelació enviant un mail a 2d2dspuma@gmail.com


Sang de Gossa is incoming

Alea Jacta Est. La primera tirada "legal"de Zulogaarden ja esta embotella (212 Litres) i embarrilada (190 Litres). A partir d'ara queda un mes per a què PLOGUI SANG

On beure cervesa artesana a Estocolm

Aquest estiu hem esta donant voltes per la capital sueca i ens ha sorprès la quantitat de ceveseries on es podien degustar cerveses arestesanes, no nomès sueques, sino també de micros USA i italianes.
Cal destacar la cerveseria Oliver Twist per la gran oferta de cervesa artesana sueca de barril i ampolla a més d'una oferta de micros USA molt àmplia.
Una de les 4 torres d'aixetes del local

Carta de micros Americanes

Un altre lloc on prendre cervesa artesana és el Monk's Café. Un centric pub/restaruant que disposa de cervesa pròpia de barril (uns 6 tipus) així com artesanes d'USA, Italianes (Les genials Del Borgo) i rareses Belgues.


Un altre lloc que ens van recomanar els parroquians del Oliver Twist és la cerveseria Bo Kullmar. Estava tancada per reformes i tothom deia que era la millor d'Estocolm. Ens quedem amb les ganes. La seva web també sembla estar en reformes, i només tenen penjada la carta. Us recomano que feu una ullada.

----------------------------------

Avís: Tot és molt car però existeix una solució económica. A les tendes d'alcohol d'Estocolm (als supers no venen, has d'anar a tendes especialitzades) hi ha una amlpísima gama de ceveses d'importació de tot el mon i artesanes a un preu molt més assequible.

Consell ad hoc: El pla B és anar a una d'aquestes tendes, comprar cervesa, comprar gel en qualsevol super (si no trobeu també valen boses de verdures congelades grans) i una galleda de los 20 duros o al mateix super. Ompliu amb aigua i glaçons / boses de congelats la galleda i fabriqueu-vos una nevera d'emergència. El 30 minuts tindreu les cerveses fredes.

Zulogaarden SANG DE GOSSA

450 litres de Zulogaarden Sang de Gossa s’estan fermentant aquí dintre


Y per tal de definir-la, més val una imatge que mil paraules

Cervesa artesana a Suècia I

Des dels països escandinaus han arribata a Catalunya ceveses procedents de Noruega com és el cas de les següents cerveses de la micro Nogne. Aquesta foto esta treta a un supermercat de Berguen, Noruega, i el preu es de 4,5€ l'ampolla. Aquí, a Catalunya, costen bastant més.

El fet és que a part de Noruega vam passar també uns dies per Suècia i ens va sorprendre la quantitat i qualuitat de les micros d'aquest país que per al nostre gust fan millor cervesa que els Noruegs... i més barata. Aquest és el cas de la microcerveseria Narke Kulturbryggeri Per a nosaltres aquesta és la millor cervesa que vàrem provar a Suècia.

A aquesta micro la seguia, segons el nostre parer, la microcerveseria Nynäshamns Ångbryggeri que elabora diverses varietats però ens quedem amb la varietat bitter (Bedaro Bitter) i amb la Viking IPA. Ambdues excepcionals i que no escatimen en quantitat i varietats de llúpols emprats.

Un altre exemple de microcerveseria Sueca és la Oscar Nils que es dediquen a elaborar diverses varietas de cervesa on el llúpol "amarillo" esta bastant pressent, inclòs en la seva varietat Stout.
I res, esperem que alguna tenda especialitzada / cerveseria de Catalunya/Barcelona importi aquestes cerveses ja que creiem que estan molt ben treballades, són diverses, sorprenents. Tot això acompanyat de la utilització de materies primeres de molt bona qualitat.

PD: El proper post tractará sobre on prendre cervesa artesana a Estocolm.

TAST DE CERVESES ARTESANES CATALANES

Estem organitzant un tast de cerveses artesanes catalanes en col·laboració amb la cerveseria de Barcelona 2d2dspuma. Aquest tast està previst per al dia dilluns 6 de juliol a les 20.00h. C/Manigua 8 Barcelona. Aquí teniu el guió que seguirem (en breu publicarem el cartell):

Es tastaran un total de 9 cerveses artesanes que ens permetran fer tot un recorregut pels diferents estils i tipus de cervesa que actualment estan produint les cerveseries artesanes catalanes.

Per tal d'obtenir més informació i per inscriure-us poseu-vos en contacte amb la gent del 2d2despuma a la següent adreça: info@2d2dspuma.com
PD: Des d'aquí recomanem que si no coneixeu aquesta cerveseria us hi passeu. Es preocupen per portar novetats d'arreu del mon cada mes. També cerveses catalanes, clar. Al cantó del bar tenen una tenda ben sortida on podeu prendre ampolles per emportar.

Mostra de Cervesa Artesanal. Mediona 2009


El dissabte 13 de juny se celebra la IV Mostra de cervesa artesanal de Mediona. Es tracta d'una mostra a l'aire lliure on podrem gaudir de moltes de les cerveses artesanals catalanes a més de música en directe i un mercat.
Aquest any portarem algunes varietats noves com la "Sang de Gossa" (Vermella Especial) o la "Summer IPA", ambdues en format barril. A més també portarem la nostra cervesa "clàssica", la Cuveé des Rustres.

Beerzine

El nostre departament creatiu ha dissenyat l'etiquea (limited edicion) de la cervesa que portarem a la "Fira del còmic" d'aquest cap de setmana, la "Zulogaarden Tonterias del Rock", versió líquida del fanzine que fem entre uns quants.

Cerveses i Cómics!!!!

Del 29 al 1 de juny tindrem un troç de paradeta al Saló del Cómic a la part dels fanzines . El cas és que també fem cómics (per això lo de les etiquetes) a un fancine autoeditat que es diu Tonterias del Rock i també colaborem amb d'altres el fanzines com és el cas del Cretino de Madrid o el TMEO de Vitòria. Esperem portar diverses varietats en format 33cl (per emportar a casa):
- Zulogaarden cuvee des Rustres
- Zulogaarden cuvee des Rustres Bitter
- Zulogaarden IPA Fuggles.

Vine a fer cervesa

El proper dissabte 23 de maig Zulogaarden estarà al "VI Vine a fer cervesa", un envent on es pot gaudir de diverses cerveses aresanals catalanes. També es portaran a terme diverses elaboracions de cervesa en viu per a que tothom que hi vulgui pugui tenir el seu primer contacte amb l'elaboració artesanal. La participació i la entrada es gratuita.

L'event es portarà a terme al Centre Cívic Parc Sandaru (C/Buenaventura Muñoz 21). Al costat del Parc de la Ciutadella, Metro Arc de Triomf.

Nanoexperiment 4 "Zulogaarden American IPA"

La idea d'elaborar aquest tius d'estil, American IPA, sorgeix de la recent estima que etem agafant a les IPA's en general i que estem llegint sobre homebrewers americans i receptes típiques d'aquests (llúpols emprats, maltes, IBUS de les seves cerveses...)
k
Per elaborar aquesta cervesa hem fet servir Pale Malt, Malta de Blat, Special B i Aromatic Marron Malt. Llúpol monovarietal Cascade + Dry Hopping de Cascade també. El resultat ha estat un cervesa amb un cos mig, ben balancejada i amb aromes i sabors típics del cascade, és a dir, aromes florals, cítircs i un bosc verd explotant a la teva boca i al teu nas... pero amb tendresa (gràcies a les maltes caramelitzades emprades).

I Festa Zulogaarden. Cervesa Artesanal.

Aprofitem l'espai del blog de Zulogaarden per compartir amb vosaltres el cartell de la I Festa Zulogaarden on podrem gaudir de les 5 varietats actuals de Zulogaarden embotellades + 1 de barril. Aquestes són:
-ZGN Cuvée des rustres (Estil Belga)
-ZGN Nox (Esil Stout)
-ZGN Norai (Porter)
-ZGN Biscuit (Torrada Maltosa)
-ZGN Sang de Drac (Vermella especial)
-ZGN Bitter (Bitter anglesa de Barril)

Serà el proper divendres 8 de maig a la cerveseria Braveheart de Molins de Rei. c/ Jacint Verdaguer Nº100. De 19.00pm a 2.00 am. A més, de 19h a 21h tindrem un xiringuito on podreu comprar cerveses per a emportar a casa. Salut. Us esperem

PD: Vingueu aviat no sigui cas que passi com a la Candelera!!!

No estem dormint.. ans al contrari

Que el blog estigui últimament bastant inactiu no vol dir que no ens estiguem movent. De fet, no tenim suficients hores per fer tot el que volem fer. Tenim diverses cerveses fent-se i en diferents fases de producció, a saber:

- Zulogaarden Sang de Drac. Cervesa vermella amb 4 llúpols, que ja està circulant, que està causant sensació.
- Zulogaarden Hopocalipsis. Superbitter. Elaborada al 100% amb llúpols americans portats d’alla. Actualment madurant en ampolla.
- Zulogaarden Blanca. Segona provatura per obtenir una Zulogaarden blanca. La primera no ens va sortir bé. Actualment al fermentador secundari
- Zulogaarden IPA 100% Cascade. Actualment al fermentador secundari.
- Zulogaarden Tripple. Actualment al fementador primari.
- Zulogaarden Cuvee des Rustres de Barril. Tenim madurant un barril de 50 litres ple d’aquesta varietat que esperem obrir en una festa Zulogaarden que properament us comunicarem. En breu anirem pujant les fotos de les diferents cerveses que actualment estem preparant amb alguns comentaris sobre elaboració, nota de tast etc.

Cervesa Artesana a París (III)

Un altre lloc on hi havien rastres de cervesa artesana a la ciutat de París era al Museu del Louvre i no precissament al bar del Museu sinó a la galeria egipcia

En la següent foto podem veure un sèquit de dones amb una capsa al cap i una oca a la mà. Van a fer una ofrena a algú importnat... sabeu el que porten a la capsa?
k

CERVESAAAAAA. Els egipcis, pobres, no tenien capses de cervesa ni recipients de vidre, així que feien amb el que podien i en comptes d'ampolles tenien els següents recipients cònics que transportaven en caixes (el que seria una caixa de cervesa egipcia)

Capsa de Faraon IPA

Per últim a la següent foto podem observar una escena costumbrista de tres Brewers molturant el gra de manera manual per fer cervesa. És per flipar. 6000 anys de Homebrewing i la cosa no ha evolucionat gaire.

PD. Un altre lloc on podeu trobar cervesa artesana és a les botigues de vins que hi ha per tota la ciutat. En esepecial ens va sorperende una tendeta de vins propera a la Universitat de la Sorbona on disposaben de totes les varietats d'una cervesa artesanal Normanda amb motius vikings a l'etiqueta i en apolles de 75 cl.

Cervesa artesana a París (II)


La segona i darrera barsserie que varem visitar a París és el Pub “Frog and Rosbif”, de la cadena Frog Pubs. Aquests establiments elaboren la seva pròpia cervesa al soterrani dels PUBS i tenien cosetes interessants. Per exemple, tres sortidors “handpulled” a més de 4 tiradors més “convencionals”.



En aquells momentes tenien diponibles de tirador handpulled una bitter anglesa (Inseine) i una bitter torrada, mentre que de tirador convencional disposaben d'una ginger, d'una negra (Dark de Triomph) i una Blanca (White House). Totes de tipus Ale. Les que més envs van agradas per orde van ser la bitter Inseine (brutal, monovarietal Styrian Goldings), la negra Dark de Triomph (chocolat malt a dojo) i la blanca White house (cremosa).
El tastet ens el van fer gratis perque van veure el nostre interès per aquest tipus de cervesa i per que erem els únics clients a les 11.00 am. Molt recomanabla la bitter Inseine, molt bona i rica. El brewer a més ens va ensenyar les instal·lacions preparades per elaborar 800L per tirada




Ens van ensenyar de pe a pa totes les instal·lacions, ens van explicar com s'ho feien, però jo tenia totes les energies destinades a entendre el que em dien i no pas per fer fotos. Una llàstima. Desde aquí moltes gràcies al brewer del Frog and Rosbif.

Intenteu visitar aquest tipus de pubs en hores "no punta" i tingueu compte que jo em vaig quedar atrapat dos hores i mitja allà dins i em va costar recuperar-me.

Cervesa Artesana a París (I)

Fa uns dies varem estar per París i per variar, una de les primeres coses que varem fer és assabentar-nos on estan les cerveseries artesanals locals (Les Brasseries). Aquest és un primer post sobre aquesta temàtica (cervesa artesana a París) però n’hi hauran més.

Sembla que, pel que ens varem enterar, no hi han molts locals que produeixin la seva pròpia cervesa a París, i de fet, la majoria de els que la fabriquen són d’origen Anglès. Aquest és el cas de la Brasserie O’Neil. Les instal·lacions de que disposa aquest local estan a la vista només entrar i vam tenir la sort que aquell dia a aquella hora s'estaba elaborant una tirada.







Allà matiex pots comprar un barrilet de 5L d'alguna de les seves 4 variets per 20-24€ o fer un tastet per 5€ de cadascuna de les 4 varietats (tipus Ale). Obiament també pots veure allà mateix tota la que vulguis.



"Tastet de les 4 varietats"


Les varietats disponibles aquell dia eren Blanca, Torrada, Negra i Rossa tot i que també fabirquen tipus Bock i de Nadal. Les més aconseguides pel meu gust eren la torrada i en especial la rossa, bastant llupolitzada i de burbuixa una mica picant.

Diari d'un brewer (I)

Estrenem una nova etiqueta: "Diari d'un brewer" ja que ens està essent d'utilitat el fet d'anar publicant aquí el dia a dia del que ens va passant per d'enrrecodar-nos de diversos fets, dades o dates d'una manera ràpida i accesible.
El següent gràfic mostra quina és l'evolució de la nostra producció en litres de la nostra curta història.

Seguim treballant per ampliar la producció... voliem passar de 40 a 100L per tirada però només ha pogut ser de 40 a 65.
k
Altres esuclls amb els que ens estem trobant:
k
- Començem a tenir problemes d'espai
- Tenim dos barrils buits. Un de 50 (mahou) i un de 30 (Damm). Al descollar la part de dalt (per on s'omple) sembla que hi ha un tope per dintre que impedeix obrir-lo per reutilitzar-l, és a dir, no podem utilitzar-los.
- Necessitem soldar peçes metal·liques
- Necessitem preveidors barats de matèries primeres (malta i llúpol) ja que gairebè qualsevol cosa ens surt més a compte importar-la de EEUU o UK i pagar el trasport que compar aquí, sobretot el llúpol en flor.

Zulogaarden Raining Blood

Tenim un nou projecte. La Zulogaarden Raining Blood. Aquesta cervesa estará patrocianda pel president de Metaldefenders (associació jebi de Molins de Rei), en Blaky Lowless, i l’objectiu és el d’elaborar una cervesa vermella o una barleywine. Sens dubte aquest nanoexperiement s’anirà relatant pas per pas en aquets blog. I per a que veieu el perqué d’aquest nom adjuntem un video que ho explica tot.
Serà una cervesa macerada y bullida amb Slayer de fons
Zulogaarden & Jebi Metal

Les instal·lacions

Hem rebut algun mail en que ens proposven "visitar les instal·lacions" però com tots sabeu som una nanocerversia i de moment instal·lacions no en tenim. Tenim això:
Aquesta és la "NANOCERVESERIA V2". Això son dos maceradors que depositen el most en una mateixa olla. La capacitat de la olla és de 40L. El colador té la funció que no caiguin restes de malta a la most. La "NANOCERVESERIA V1" té un macerador en comptes de dos i deposita el most en una olla de 20L.

Nanocerveceria v2

Actualment estem montant la NANOCERVESERIA V3. De moment tenim dos olles de 100L i un cremador gegant... manquen moltes coses encara. Quan la tinguem llesta penjarem les fotos.

II Tast introductòri al món de la cervesa

El proper dissabte dia 7 de Març a les 18.00h Zulogaarden i la cerveseria Braveheart organitzen el II Tast introductori al món de la cervesa. El "temari" serà el següent:

Tastarem 7 tipus de cervesa representatives dels seus propis estils. Durant el curs, que té una durada aproximada de dos hores, s'explicarán els origens i caractarístiques més destacables estils de cervesa abordats. El curs es desenvoluparà a través d'una exposició a la tele gegant del Braveheart.

Per a més infomració passeu pel Braveheart o envieu-nos un mail a zulogaarden@gmail.com

Un altre aniversari

l
La Cerveseria Braveheart de Molins s'ha convertit en un referent de la cervesa de qualitat a Molins de Rei i rodalies on podem gauidr d'una àmplia carta de cerveses que, a més, es va ampliant periódicament amb noves incorporacions. Aquest dissabte fan un anyet i esteu tots convidats.
l

Ja tenim un anyet

El més de febrer de 2008 varem aconseguir fer els primers litres potables de Zulogaarden. Van ser 9L de Cuvee des Rustres. Al blog del Fanzine Tonterias del Rock se'n feien ressó de la notícia. Ara doncs toca repassar el que ha passat durant aquest primer any i plantejar-nos properes fites:
i
El passat 2008, el primer any de Zulogaarden, varem poder
- Aprendre com es fa cervesa (tirades de 20L).
- Diversificar les varietats (hem aconseguit estabilitzar 3).
- Ampliar la producció de 20L a 35L.
- Aconseguir una cervesa regular i amb una gasificació normalitzada.
j
Altres coses que han passat aquest primer any de Zulogaarden
- Hem organitzat cursos i tast de cervesa juntament amb la Cerveseria Braveheart.
- Hem anat a Mediona 08.
- Hem anat a la Candelera 09.
- Hem fet el blog de la Zulogaarden.

En l'inici del segon any de Zulogaarden ens plantejem, a vere si és possible...
- Disposar de Zulogaarden de barril abans de Mediona 09
- Ampliar la producció actual de 35L a 60-80L
- Estar pressents a més fires i events cervesers atesanals
- Que ens tastis

Ens queda moltíssim per aprendres i millorar i els vostres comentaris i crítiques ens serveixen per a molt. Aíxí que ja sabeu... si teniu alguna cosa a dir podeu escriure a zulogaarden@gmail.com o deixar-nos algun comentari aquí mateix

Candelera, post final

Aprofitem que tenim aquest blog per penjar les nostres fotos de la fira i la que ens envien alguns amics que van passar per allà. Tot i la pluja gairebè ininterurmpuda ens va anar bé. Dissabte a la nit ja no teniem res per vendre.


I res, esperem tornar l'any que bé amb més cerveses i noves varietats. Espero que ens veiem a Mediona 09... Proper objectiu: Zulogaarden de tirador.

Una salutació del Zulogaarden Team

Clika per veure més fotos aquí


Apartat "Solo no puedes, con amigos si": Merci a tothom que ens ha donat una mà, sou molts i no us enumeraré per no deixar-me a ningú.

Més cerveses artesanals a la Candelera!

Tots els anys durant la Candelera anàvem al stand d’una cervesa artesana a degustar les 4 cerveses de tirador de que disposen sempre (Porter, Blat, Torrada i Rossa). Com no teniem ni idea no ens donàvem compte del que teniem entre les mans. Resulta que aquesta cervesa es diu “Pagana” o “Ninkasi”, de Solsona. En qualsevol cas la seva Brewer ens va animar a seguir amb el projecte Zulogaarden i a ajudar-nos en el que li sigui possible.

Per altra banda, uns metres més enllà, una parada de menjar ecològic tenia una altra cervesa artesana i catalana de Barril. No ens van poder donar molta informació sobre aquesta ja que ells no la produïen directament. Em van dir que la cervesa es deia Edbier... o alguna cosa així. Esperem tenir més noticies tant de l’una com de l’altra.

Artícle sobre cerveses artesanals!

Aprofito per divulgar un artícle sobre cerveses artesanals on es fa referència a Zulogaarden. L'article es va publicar a la revista del CELCE (setembre 2008) i va ser escrit per Jorge, un bon seguidor del panorama cerveser artesanal, que va venir a veure’ns a la fira de la Candelera, i que fa poc va posar en marxa un blog sobre cerveses artesanals catalanes que promet tenir infomració al dia i documentada sobre aquesta temàtica. Fins i tot ha fet una resenya sobre nosltres!!!