Nanoexperiment 2.1 "Zulogaarden Hivern"

El següent nanoexperiement s’anirà descrivint en diferents posts ja que la següent cervesa és la més complexa que ens hem plantejat i hem d'anar a poc a poc. UNA CERVESA D’HIVERN. Aquest tipus de cerveses de temporada posseeixen bastants característiques: són potents, saboroses, molts aromes, molt alcohol, molts matisos. És un abús dels sentits. Poden arribar a ser embafants. Aquestes característiques s’aconsegueixen incrementant les dosis de maltes bases i sobretot especials així com l’addició d’espècies i altres ingredients no molt comuns.
La nostra futura “Zulogaarden Hiver Ale”, actualment fermentant en el primari, inclou per a fer 20L:





Maltes: 7,5 Kg de Malta i cereal (per fer 20L), per ser més concrets aquesta cervesa porta Pale Malt, Biscuit Malt, Aromatic Malt i espelta en gra crua.

Macerat: Al cubell de macerat s’ha inclòs 200gr de sucre moreno per potenciar la densitat i s’ha macertat tot durant 2 hores.

Bullit i Llúpol: El bullit ha durat (des de que comença a bullir l’olla) una hora i s’ha inclòs a la olla una cullerada generosa de mel (artesana) només començar el bullit per a que el most sigui més ric. El llúpol és monovarietal Moonthood. Un llúpol no molt potent amb aromes a herbes. Un cop bullida i refredada l’olla, la densitat inicial obtinguda es propera a 1070. Actualment el most està fermentant al primari i allà estarà entre 7 i 10 dies.

El següent post relatiu a aquesta cervesa tractarà sobre els ingredients que incorporarem al fermentador secundari i que està preparant la nostra druida particular.