Nanoexperiment 2.2 "Zulogaarden Hivern"

En un post anterior vàrem comentar que estem elaborant una cervesa d’Hivern. De manera més concreta vàrem comentar el procés d’elaboració, maltes i ingredients que es van fer servir. Ara però toca explicar una segona fase.

Aquesta segona fase consiteix en el tractament de la segona fermentació i els ingredients que hem inclòs en aquesta. Un cop vàrem passar el most, fermentat durant una setmana al primar, al fermentador secundari, hem inclòs al Bag in Box dintre de una bossa de cocció de llúpol esterilitzada, dos rames de canyella, dos beines de vainilla obertes amb claus d’olor macerades en wisky durant un setmana amb mica de gingebre i una mica de nou moscada espolvorejada. D’aquí 5 dies embotellarem i a l'ampolla estarà madurant com a mínim 2 setmanes abans de catar la primer ampolla.


El proper post al respecte : Foto de la birra a un copón + impressions

1 comentari:

galais ha dit...

La cosa ha millorat amb el temps, però és molt seca. Malgrat la mel, no està gens dolça. Tampoc s'aprecia la vainilla, canyella... tot i que ho vam deixar en remull en wisky abans de posar-ho al bag in box...