El Llúpol Amarillo és d’origen americà i es caracteritza per ser bastant potent (8-11 alfa àcids), aromes florals i sabors a pinya i a arnaja (pomelo). El varem catar per primer cop a Mediona. Al “stand” dels italians. No estic del tot segur de quina cervesa era. Després, també el vam provar a la Chouffe Houblond i ens vam decidir a veure que tal resultava.Doncs bé. Aquest setembre es va fer el primer experiment amb Amarillo per a 20L de cervesa. La malta que varem fer servir va ser Pale Malt i Crystal (5kg de Malta en total). Varem posar 100g d’Amarillo de la següent manera: 33g Sabor, 33g Amargor i 33g Aroma. 1 setmana al fermentador primar, 1 setamana al secundari (bag in box) i 2 setamanes a l’ampolla. Resultat.... ZULOGAADERN “POR TUTATIS”
Bé. El resultat va ser satisfactori tot i que només amb dos setmanes a l'ampolla no és suficient. Al principi tenia un amargor molt molt potent que potser a tothom no agrada. Però a mesura que passaven les setmanes aquest amarg anava agafant complexitat i anaven sortint sabors dolços, regalèssia i, al fi, a aranja (pomelo). L'aroma ens va agradar en particular, molt floral. L'escuma era molt fina i el color de la cervesa marró degut a la Crystal. Sens dubte treballarem per a consolidar aquesta recepta (consolidar = repetir amb resultats semblants a cada tirada) i així poder-la incorporar a les varietat.
PD. Aquesta birra es va fer per celebrar que la Carol ja és doctora i ja gairebé no queden!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada