Nanoexperiment Nº1: Llúpol "Amarillo"

Bé. Aquest és el primer “nanoexperient” que publiquem al blog de Zulogaarden. La intenció és d’anar comentant aquí quins han estat els resultats que ens ha donat el provar nous tipus de maltes, llúpols o qualsevol altra matèria prima. Actualment estem en mig de dos provatures 1-Cervesa de la Fira de la Candelera 2-Cervesa d'Hivern. A meusra que anem veient els resultats els anirem comentant. Avui però és hora de comentar el resultat d'haver provat l'elaboració de cervesa amb.... el Llúpol Armarillo!!!

El Llúpol Amarillo és d’origen americà i es caracteritza per ser bastant potent (8-11 alfa àcids), aromes florals i sabors a pinya i a arnaja (pomelo). El varem catar per primer cop a Mediona. Al “stand” dels italians. No estic del tot segur de quina cervesa era. Després, també el vam provar a la Chouffe Houblond i ens vam decidir a veure que tal resultava.Doncs bé. Aquest setembre es va fer el primer experiment amb Amarillo per a 20L de cervesa. La malta que varem fer servir va ser Pale Malt i Crystal (5kg de Malta en total). Varem posar 100g d’Amarillo de la següent manera: 33g Sabor, 33g Amargor i 33g Aroma. 1 setmana al fermentador primar, 1 setamana al secundari (bag in box) i 2 setamanes a l’ampolla. Resultat.... ZULOGAADERN “POR TUTATIS”



Bé. El resultat va ser satisfactori tot i que només amb dos setmanes a l'ampolla no és suficient. Al principi tenia un amargor molt molt potent que potser a tothom no agrada. Però a mesura que passaven les setmanes aquest amarg anava agafant complexitat i anaven sortint sabors dolços, regalèssia i, al fi, a aranja (pomelo). L'aroma ens va agradar en particular, molt floral. L'escuma era molt fina i el color de la cervesa marró degut a la Crystal. Sens dubte treballarem per a consolidar aquesta recepta (consolidar = repetir amb resultats semblants a cada tirada) i així poder-la incorporar a les varietat.

PD. Aquesta birra es va fer per celebrar que la Carol ja és doctora i ja gairebé no queden!!!!