Construcció d'un macerador de 100L

Avui ens hem fet un macerador de 100L. Aquí us explico com, Et fa falta:

- Taladro amb broca per a metall (jo he fet servir una de 6mm)
- Llima de mitja caña
- Martell i un clau.
- Una aixeta
- Un metro
- Olla de 100L


- Prens mesures del diàmetre de l'aixeta.
- Fas maques amb un retolador.
-Amb un clau i un martell marques diversos punts per on començar a taladrar (per a que la broca no rellisqui).
-Fas diversos forats. No obtindràs un forat en forma de circunferència sino un forat on ficar la llima de mitja caña. Amb la llima de mitja caña podras donar la forma de circumferència que necessites i paciència.

Després colles l'aixeta (posant fil de teflón a la rosca per aïllar) i ja tens un macerador gegant. Lo ideal seria forrar de fusta l'olla per a retenir la calor de la fase de macerat, però de moment amb això tenim prou. El macerador no té filtre, però ficant un troç de "nanas" de inox al boc intern de l'aixeta aconseguiras un filtre patillero per a que l'aixeta no s'obturi amb la malta al mateix temps que deixa passar el most.



Finalment comentar-vos que per a fer servir un equip d'aquestes dimensions ens fa falta una bomba (alimentaria) per poder trasegar el most. És el catxarro vermell de la foto.

En fi, ara falta fer servir l'equip i que la cervesa surti bona. En propers posts anierm explicant com ens anem montant el xiringuito.

3 comentaris:

isaac ha dit...

hola! desde la foto l'olla sembla que sigui d'alumini...

Zulogaarden ha dit...

Pos no

blau ha dit...

Hola companys, aquesta setmana posare una aixeta a una olla semblant a la vostre(mes petita) pero em preguntaba si li calia algun tipus d'arandela especial que aguantes les temperatures. com que l'olla va al foc...
Gracies.
blau