Nanoconsell Nº 3: Reutilització d'ampolles

Hom que s’hagi ficat en això de les cerveses artesanals bufa davant de la perspectiva de:

- Aconseguir el volum d’ampolles per embotellar 20 o 40L (no cregueu que és fàcil)
- Rentar/esterilitzar les ampolles
- Treure les maleïdes etiquetes


El present nanoconsell va precisament sobre això:

- On aconseguir ampolles: A les deixataries municipals tenen una reserva d’ampolles de cava que no us l’acabareu. Sinó, a bars o autoconsum d’ampolles... Nosaltres preferim les ampolles de cava de 0,75 a les de 0,33 o 0,5 principalment per comoditat però també per altres motius.
- Rentar / esterilitzar les ampolles: Amb lleixiu o millor encara, amb sosa càustica (val 2€ el pot de 1Kg, es troba a les drogueries i s’ha de fer servir amb guants perquè és abrasiva, dura bastant)
- Treure les maleïdes etiquetes: Les deixeu una estona en remull (millor en aigua calenta) i rasqueu l’etiqueta amb un pelapatates normal. És increïble com l'artefacte arrenca les etiquetes. Molt eficaç contra les etiquetes de les ampolles de cava (molt més difícils de treure que les etiquetes de les ampolles de cervesa)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una bona manera de treure les etiquetes de les ampolles de cervesa és deixar-les amb remull amb un raig de sabó. Després d'una estona surten fàcilment.

Zulogaarden ha dit...

Donc sí. Es un bon remei, però només efectiu en ampolles de cervesa. Les etiquetes de cava estan enganxades a l'mapolla amb un altre tipus de cola i són d'un altra material. El resultat d'això es que, reltivament, costa molt més arrencar una etiqueta de cava que de cervesa fin al punt que moltes només les pots treure a base de pelatates i "nanas".