El guardià del llúpol

Hem tingut problemes. La mosca blanca s'ha cruispit la nostra collita de llúpol. Hem tingut que arrencar dos de les tres parres (que ja tenien entre 3 o 4 metres) perquè ja no eren llúpol, eren parres Zombis. La tercera esta en coma. Tot i així, mala hireba nunca muere, i del terra han tornat a sortir baqunes verdes i fulles. No crec que li doni tems a crèxier per a la collita però bueno. Sempre és bonic i fa patxoca a la terrassa.

També estem segurs que aquest cop, la mosca blanca, ho tindrà més dificil, doncs Ceres ens ha enviat al guradià de llúpol. Aquest és una salamanquesa. Un reptil nocturn que s'ha instal·lat a les nostres macetes i que segon la wikipedia s'alimenten de "grillos, polillas, moscas, mosquitas" ja que en general son insectívores.


ñ

Acaba amb totes elles, pel poder de Smaug t'ho demano!!!!!

PD: Algú sap alguna sol·lució per a la mosca blanca que no sigui química?

7 comentaris:

eBeer ha dit...

Has probado con algun insecticida natural utilizado para la marihuana? Creo que puede servir, las dos plantas son de la misma familia.

Anònim ha dit...

Sí, aigua y fairy (rentabaixelles).

Lord Voro

Zulogaarden ha dit...

Gràcies eBeer i Lord Voro (els meus repsectes). Estaré preparat per quan ataqui la mosca.

Jo he trobat por ahi que també pot anar bé una solució d'aigua que ha bullit all amb oregan. I també aigua amb sabó potàsic (que no se el que és), que suposo que va per on diu en Lord Voro.

Anònim ha dit...

Bones!a mil mosca blanca tb es ceba bastant amb mi, no hi ha any que no tingui problemes, aqui et passo un link on al final pots veure remeis, desde trampes per mermar la poblacio a enemics naturals.

http://articulos.infojardin.com/PLAGAS_Y_ENF/PLAGAS/Mosca_blanca.htm

saluts i sort amb la que queda

Garda ha dit...

Hi ha una altra acció, tot i què és més preventiva. Plantar a prop plantes que atreguin a la mosca blanca com l'alfàbrega o la tomaquera. No és definiu, però la distreu.

Zulogaarden ha dit...

Merci a tots!

Cantó ha dit...

Venen uns papers amb pega que atreuen la mosca blanca i s'empeguen allà. Aquí a Lleida ho utilitzen molts agricultors ecològics.
De tota manera, la mosca blanca apareix sobretot per la sequedat, o sigui que mantenir humides les plantes i l'ambient ajudarà com a preventiu.

Salut!